Visie

Missie en VisieEconomische groei is meer dan een cijfer.

Economische groei is goed in cijfers te vangen. Helaas is dit bij kwaliteit moeilijker. Toch is kwaliteit van economische groei minstens zo belangrijk, want stel jezelf eens de vraag: waar heb je méér van nodig, en waar heb je vooral béter van nodig?

In de meeste gevallen hebben we vooral betere kwaliteit nodig: we hebben niet meer auto’s nodig, we hebben betere auto’s nodig. We hebben niet meer energie nodig, we hebben schonere energie nodig. We hebben niet meer zorg nodig, we hebben betere zorg nodig.

Dat betekent niet dat goede resultaten niet belangrijk zijn. Mark Twain zei eens: “de markt kan langer irrationeel zijn, dan ik liquide ben”. Een goede balans tussen gezonde financiele middelen en andere aspecten is dus erg belangrijk. Voor meer informatie, zie bijvoorbeeld ook de balanced scorecard voor verdieping over dit onderwerp.

Gezonde inkomsten zijn nodig, maar dat mag een langere termijn visie niet in de weg staan. En dat is wat innovatie is: aanpassen aan de toekomst. Jammer genoeg doet Nederland het internationaal niet goed op investeringen in Onderzoek en Ontwikkeling (R&D). Zeker als een paar grote technologische ondernemingen uit de regio Eindhoven buiten beschouwing worden gehouden, dan zijn de investeringen in R&D minimaal. Dat is geen goede ontwikkeling voor de toekomst, want er zijn maar weinig bedrijven die ouder worden dan 100 jaar. Er is een ecosysteem nodig van jonge bedrijfjes die de potentie hebben om door te groeien naar grote (mondiale) spelers.

In bedrijven werken mensen. Mensen met mogelijkheden en talenten. Talenten die bovendien ontwikkelbaar zijn en bijzonder waardevol kunnen zijn. Iedereen wil graag waardevol zijn. Toch onderschrijft 95% van de werknemers de stelling: “ik heb een leuke baan, zolang ze me mijn werk maar laten doen”. Vaak is er “gedoe” om het werk heen, dat medewerkers tegenhoud. Talent wordt lang niet altijd herkend, laat staan ontwikkeld. Exemplarisch is in dit verband het verhaal van een van de beroemdste wetenschapper aller tijden:

Albert EinsteinAlbert Einstein was als jong kind sterk geïnteresseerd in exacte vakken. Toch ging het hem op school niet makkelijk af: hij zakte voor frans en geschiedenis. Na zijn afstuderen wilde hij graag een baan aan een universiteit maar hij werd keer op keer afgewezen. In zijn vrije tijd bleef hij echter experimenteren (vooral gedachte-experimenten) en artikelen schrijven. In 1905 brak hij alsnog door en werd zijn talent herkend: hij bleek in alle opzichten zijn vakgenoten veruit de baas te zijn.

Statistici wijzen erop dat talent gelijk is verdeeld over de wereld. De “nieuwe albert einstein” kan de buurjongen om de hoek zijn. Het plaatst ons voor de vraag: wat doen wij om talent eruit te laten komen?

Wij geloven dat talent zich zal ontwikkelen in een stimulerende omgeving. Door kennis te delen, open te staan voor nieuwe ideeen, te experimenteren met nieuwe technieken, door elkaar feedback te geven en feedback te ontvangen, elkaar te coachen, samen te experimenteren, om te zien naar elkaar en naar de omgeving ontstaat een vruchtbare bodem voor ondernemerschap.

De regio Bollenstreek is een schitterend gebied met een rijke historie. Helaas doet de regio het economisch gezien minder dan gemiddeld. En dat is jammer om heel veel redenen, want ook hier is talent aanwezig, evenals alle middelen om dit talent te laten bruisen. Dat dat niet gebeurt, is onacceptabel.

Missie

De Loft Lisse heeft als missie om ondernemers & ondernemingen sterker te maken. Wij willen dé broedplaats van de regio zijn, waar talent kan bruisen, waar beter ondernemen hand in hand gaat met betere resultaten. Waar talent zich kan bezighouden met het eigen werk, zonder gedoe. Waar inclusiviteit geldt: je bent welkom, ongeacht afkomst, uiterlijk, aard, geslacht of talent.Wij zijn succesvol als talent eruit komt en als er nieuwe ondernemingen geboren worden op De Loft Lisse. We hopen dat deze de potentie hebben de kampioenen van morgen te worden.

Wij werken volgens de volgende waarden:

  • Empathisch: iedereen is welkom, ongeacht afkomst, aard, talent, karakter etc;
  • Open source: wij stellen ons open voor elkaar in het werk wat we doen en laten anderen met ons meedenken.
  • Constructief: We denken met elkaar mee & helpen elkaar beter te worden, zonder het respect voor en de eigenwaarde van de ander te verliezen;
  • Kwaliteitsgericht: wij focussen meer op kwaliteit dan kwantiteit
  • Inhoudelijk: wij zijn eerst en vooral geïnteresseerd in de ideeen achter een keuze.

Voel jij je aangesproken door onze visie en missie en herken je jezelf in onze waarden? Neem graag contact met ons op:


Je naam

Je emailadres

Onderwerp

Je bericht