Op 23 juni vond Startersevent Kick:Start plaats. Samen met de Kamer van Koophandel en Rabobank Bollenstreek konden starters zich laten voorlichten over relevante onderwerpen.

Het programma:

Tijdstip Evenement
15:30 Inloop met kofffie & thee
16:00 startersvoorlichting door Kamer van Koophandel
18:00 keuzeprogramma:

19:00 Borrel met soep & broodjes
19:30 Voor geïnteresseerden:
Voorlichtingsbijeenkomst Broodfonds Bollenstreek

Het event

Na de opening door Bas Brekelmans was het woord aan Irma van de KvK om starters voor te lichten over businessplan en financiën. Met welke belastingen moet je rekening houden? Hoe zorg je voor opdrachten?
Na de pauze was het de beurt aan de Rabobank om meer te vertellen over hoe je je startende bedrijf kunt financieren en tegelijkertijd vertelde De Loft Lisse meer over netwerken. Vanuit een open source gedachte, waarbij je vooral eerlijk bent over waar je nu staat en waar je heen wilt, werden deelnemers aangemoedigd om met elkaar in gesprek te gaan hoe ze de ander daarin konden helpen. Doel was om van netwerken een leukere happening te maken, omdat onderzoek heeft aangetoond dat 80% van de ondernemers een hekel heeft aan netwerken.
Mooi voor het event was dat ook de pers aanwezig was, zowel Omroep Bollenstreek als Buijze Pers (Lisses Nieuwsblad o.a.).
Kortom, een mooi evenement als eerste aanzet tot meer.
2016-06-27 18.21.12.jpg

Foto-reportage – (met dank aan ZZPedia)